Почивка на Сандански през есента

22.11.2014

Лятото отдавна отмина, а до зимните празници има почти два месеца. Усещате умора и прекалено много напрежение. Може би е време да си дадете заслужена почивка. И тогава изниква въпросът, кой или по-конкретно къде може да я получите.

Курорта Сандански е подходяща дестинация за есенно-зимния сезон. Това е най-южната и топла точка на страната ни, което си има своите предимства:

От една страна, няма да се налага да хвърляте маса пари за посещение на чужда и по-топла страна. http://rezervaciq.com/сандански/хотели

От друга позиция ще се насладите на всякакви екстри – минерални води с лековита цел; културни и исторически места; тишина, спокойствие и уют.

Сандански е малко градче, което съчетава два от най-екзотичните и примамливи аспекта в туризма. В сандански може да усетите топлината и мекия климат, дори в зимата, а благодарение на географското разположение да се насладите на чист планински въздух и презареждаща енергия от минералните извори.

Сандански е идеалното място, което може да дари малкото, което все не достига между двете по-дълги почивки – лятна и зимна. Сандански е идеална дестинация за посещение дори за кратко време от няколко дни или уикенда.

Наред с тези природни дадености Сандански е чудесна възможност да дари всеки ценител на българската история с познания, места за разглеждане, паметници на културата, църкви.

Хотели в Сандански са така многообразни, въпреки неголемите размери на южното ни градче. Сред тях могат да се избират семейни хотели, луксозни хотели, хотелски комплекси и много други.

Неповторима гледка представя градския парк, наречен „Св. Врач“; манастир „Св. Св. Безсребреници Козма и Дамян”; Художествена галерия; църква „Св. Георги”; манастир „Роженски”, намиращ се в околностите на Сандански; крепост „Самуиловата крепост” до град Перник; местност„Рупите”; резерват Мелник; около Сандански се намира и храмът на баба Ванга.

Самото разположение на южното градче е амфитеатрално и предлага уникална по рода си гледка към планина Пирин.

Днес Сандански е приеман за модерен и вълнуващ град, които приел частица от Древността и превъплътил я в съвремието представя на всеки свой гост настоящето, изпълнено с живот, разкош и красота.

Сандански е сред най-посещаваните курорти в България по всичко време от годината.

Пампорово предлага идеалната зимна почивка

03.11.2014

Щом отминат дните за летни почивки и море, всеки прави планове за зимната ваканция. Сред най-предпочитаните места за посещение през зимата са зимните курорти. Един от тях Пампорово предлага незабравими изживявания за своите гости.

Разположен в сърцето на Родопите, курорт Пампорово е онази частица елегантност, естествена красота на природата и редица забавления, каквито само съвременния човек може да пожелае и да получи.

Хотели в Пампорово се славят със стила, класата и изисканата обстановка. В тях се предлагат луксозни места за настаняване за всеки по време на зимната ваканция.

Многообразие от развлечения, забавни програми, спортни занимания, възможности за срещи с приятели и щастливи мигове със семейството, гарантира зимна почивка в Пампорово.

На фона от цялата суматоха и шум на големия град, хотели в Пампорово не остават по-назад в листата за модерни и комфортни условия и цени. Те предлагат заслужено внимание за всеки решил да се настани в тях и обгръщат в пламенна среда, придружена от чистота и прохлада.

Хотели в Пампорово са на разположение за всеки изискан и непретенциозен вкус, създавайки подходяща обстановка за всеки.

В идеална професионална обстановка, подправена с магнетизъм, автентичност и чар, заслужено гостоприемство и всякакви удобства може да се настани както деловият, така и семейният човек.

Курортът Пампорово не е единствено място, което посреща своите туристи през зимата. В него може да се изкарат прекрасни мигове и през пролетта, лятото или есента. За празненства, мероприятия от всякакво естество, за отдих и туризъм всеки може да открие подобаващи цени, условия за нощувки и възможност за забавления и разтоварване.

Не далече от самия зимен курорт се намира и един от най-известните върхове на страната, връх Снежанка. Той достига величествените 1650 м. и е една от 100-те туристически забележителности, които всяко планинарско сърце иска да изкачи.

Из околностите на курорт Пампорово се разполагат и много други обекти, съхранили култура, история и красоти от вековете. Сред популярните и най-посещавани от тях са Бачковски манастир, Чудните мостове, Смолянските езера, Ягодинска пещера, Триградско ждрело и т.н.

Всеки един от хотелите в Пампорово предлагат удобства подобаващи за модерните разбирания и придружени от пълен релакс.